Translate

Powered By Blogger

dijous, 11 d’octubre del 2012

LES NOVES TECNOLOGIES A L'EDUCACIÓ


Actualment estem immersos de ple en l’era de les noves tecnologies. Aquest avenç  ha sigut possible gràcies a les TIC ( tecnologies de la informació i la comunicació).

Els infants han nascut en una nova etapa de la tecnologia i això ha fet que les TIC arribin a les aules dels més petits, basant l’ensenyança en un nou model més didàctic.  Si donem un cop d’ull a les classes de les escoles actuals podem veure un ventall de canvis; les pissarres de guix han estat substituïdes per pissarres digitals, les llibretes per ordinadors, els llibres per llibres digitals i també podem afegir projectors, reproductors mp3 i llapis de memòria. Tots aquests materials han passat a formar part de la vida quotidiana dels joves i els seus educadors. 

Tot això permet a l’educador/a motivar i afavorir el aprenentatge dels alumnes d’una manera més creativa i estimuladora. Per fer això possible el docent ha de cercar, innovar i voler créixer en aquesta nova era per poder exprimir al màxim les múltiples opcions que ens donen les TIC. 

Per acabar us  deixem unes propostes per treballar les TIC amb els més petits.

Per infants de 12 a 24 mesos: Projeccions audiovisuals curtes per exemple, d’un centre d’interès que es treballi al aula, audicions musicals, contes en imatges i contes interactius.

Per infants de 24 a 36 mesos: Vídeos curts sobre hàbits, diapositives multimèdia amb continguts treballats a classe o animacions breus.

Per a infants a partir dels 3 anys:  Introducció del ratolí i l’ordinador amb aplicacions d’Internet, per exemple per pintar o trencaclosques, també poden fer ús de la pissarra digital.

Per infants a partir dels 4 anys: Introducció del teclat, podem utilitzar les videoconferències. 

Per infants a partir dels 5 anys: Podem introduir el vídeo, fent produccions on els protagonistes siguin els propis infants, activitats de lectoescriptura, matemàtiques..etc,  l’ús de pantalles i projectors ja ha de ser comú al aula. 

Enllaços per treballar les TIC:

http://www.edu365.cat/

http://blocs.xtec.cat/aetp/category/infantil/

http://blocs.xtec.cat/cgalobar/category/pdi/

3 comentaris:

  1. Molt interessant, si senyor!


    Brown.

    ResponElimina
  2. Gràcies Papa Brown! per comentar :)



    Filla Brown.

    ResponElimina
  3. Bones!!

    Estem d'acord amb tot el que dieu, cada cop s'utilitzen més les noves tecnologies a dins l'aula i aquestes ens proporcionen tan als educadors com als alumnes grans comoditats i avantatges. Tot i així no hauriem de perdre l'utilització de les pissarres tradicionals.

    ResponElimina